Notaris Herwig, notariskantoor te Vlissingen, voor Zeeland en daarbuiten

mr. Guido Herwig FM

 

Mr. Guido Herwig is sinds 1989 notaris in Vlissingen. Hij is geboren en getogen in Rotterdam. Hij heeft gymnasium β afgerond aan het Montessori Lyceum in Rotterdam. Na het propadeutisch jaar gevolgd te hebben aan de Vrije Hogeschool in Driebergen, heeft hij vervolgens notarieel recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Na 6 jaar ervaring te hebben opgedaan als kandidaat-notaris in Dwingeloo (Drenthe), Nieuwe Pekela (Groningen) en Middelburg (Zeeland), heeft hij zich op 15 december 1989 als notaris gevestigd in Vlissingen. Sindsdien heeft hij de opleiding tot mediator afgerond, met als specialisatie echtscheidingsbemiddeling. In 2009 heeft hij de opleiding tot forensisch mediator afgerond.

Guido Herwig heeft de leiding over het kantoor, behandelt inhoudelijk alle voorkomende zaken met name op het gebied van het personen- en familierecht en het ondernemingsrecht.
Tevens is hij als MfN-registermediator actief als scheidingsbemiddelaar. Naast zijn werk als notaris en scheidingsbemiddelaar was Guido Herwig penningmeester voor de Vrije School Zeeland, voorzitter van de Kindercentra Vlissingen, plaatsvervangend-notarislid van het externe scheidsgerecht van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, opleider bij de Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat, regiocoördinator zuidwest van de Club Triumph Holland, secretaris van de Stichting Maritiem Museum Zeeland, secretaris van de Stichting Beheer Collectie MuZEEum, voorzitter van de Ring Middelburg van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en penningmeester van de Vereniging Zeeuwse Mediators.

Momenteel is hij secretaris van de Stichting Van de Velde Publicatiefonds, secretaris van de Vereniging Van Forensische Mediators, penningmeester van de Stichting Nationale Menwedstrijd Zeeland, plaatsvervangend notarislid van de Geschillencommissie voor het Notariaat en voorzitter van de Stichting Dorpsraad Koudekerke.

Hij is lid van de Vereniging van Mediators in het Notariaat en de Vereniging Van Forensische Mediators als MfN-registermediator ingeschreven in bij de Mediatorsfederatie Nederland, opgenomen in het register van forensische mediators van de Stichting Forensische Mediation, en aangesloten bij het Conflictcentrum Nederland.

Het e-mail adres van mr. Guido Herwig is: g.herwig@notarisherwig.nl