Schenking

Wanneer u overweegt een schenking te doen aan uw kinderen, kleinkinderen, een goed doel of bijvoorbeeld een vereniging, zullen er ongetwijfeld vragen bij u opkomen, zoals "Hoe hoog is de vrijstelling bij schenking aan een kind?", of "Wat is het voordeel van het doen van een schenking via een notaris?". 

In een gesprek met de notaris kan aan u worden uitgelegd wat de mogelijkheden zijn. U kunt bijvoorbeeld een éénmalige schenking doen, maar dit kan ook periodieke schenking zijn. Verder kan de notaris u voorlichten en adviseren over de juridische en fiscale gevolgen van uw voorgenomen schenking. 

Wanneer u geen banktegoeden beschikbaar heeft, maar bijvoorbeeld wel een woning met een overwaarde heeft kunt u ook denken aan schenken op papier. Dit dient bij notariële akte gedaan te worden. U schenkt een bedrag maar leent dit direct terug. U dient ook ieder jaar daadwerkelijk rente te betalen aan degene die de scheking heeft ontvangen. Een schenking op papier heeft voor u fiscale voordelen in de Inkomstenbelasting en bespaart erfbelasting bij uw overlijden. Wij adviseren u uiteraard graag. 

Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een informatief gesprek.